Hozza ki a legtöbbet vízvezeték-projektjeiből

Hozza ki a legtöbbet vízvezeték-projektjeiből


Ha teljesen új vagy a vízvezeték világában, akkor valószínűleg azt gondolja, hogy a vízvezeték-szereléssel kapcsolatos néhány tipp óriási segítséget nyújt Önnek, hogy otthonában kezdje meg karbantartását. Az alábbiakban felsorolunk néhány tippet az otthoni vízvezeték karbantartásának és javításának megkezdéséhez.

Kerülje el a fagyos csöveket ezen a télen! Tartson egy kis csepp vizet a csapteleptől, és csavarja be a nem szigetelt csöveket habbal vagy újsággal. Ha lehetséges, tartsa nyitva az ajtókat a fűtetlen és fűtött helyiségek között. Fűtött helyiségben, például garázsban vagy mosókonyhaban tartson egy kis melegítőt a csövek mellett. Ne felejtse el ezt megtenni, mielőtt az első hideg pillanat meg nem jelenne.

A csövek fagyásának megakadályozása érdekében ne hagyja, hogy otthon a hőmérséklet csökkenjen a fagyás alatt, és szigetelje a külső csöveket. Nyilvánvaló, hogy ha a szabadban fagypont alatt van, akkor a csöveket ugyanolyan hőmérsékletnek kell kitenni. Ha szerencséd van, csak kis kellemetlenségeket fognak tapasztalni, amíg a csövek ki nem olvadnak. A legrosszabb esetben a csövek összeomlanak, és el fogja ragadni a költséges javítások és egy nagyon rendetlen tisztítási eljárás.

Gyorsan cselekedj, ha a csövek megfagynak! Zárja le a vizet, és nyissa ki a csapot, hogy megolvadjon. A csapteleptől kezdve és a jeges terület felé tartva irányítson egy propán fáklyát vagy hajszárítót a csőhöz - ez gyorsan leolvasztja. Becsomagolhatja a csövet egy fűtőlapba is, vagy rá lehet irányítani egy hőlámpát, de ez sok időt vesz igénybe. Az utolsó megoldás az, ha a csövet rongyba csomagolják, és forrásban lévő vízzel öntsék rá.

Ne tegye a kezét a hulladékkezelőbe az eltömődések eltávolításához. Ez potenciálisan káros lehet. Mindig használjon fogót, hogy kijusson minden, ami a hulladékba kerül. A fogók használata sokkal biztonságosabb, és ügyeljen arra, hogy a kezed ne vágódjon le a szemétgyűjtő éles pengéin.

Ha a konyhai mosogatóhoz vezető tömlőt nem karbantartották vagy nem helyezték be megfelelően, akkor észreveheti, hogy a víz folyamatosan kifolyik a mosogatógépbe. A tömlőt, amely a konyhai mosogatótól a mosogatógépig vezet, felfelé kell elhelyezni, majd lefelé hajlítani, hogy megakadályozzon az egyes eszközök vízének keverését.

Ha a vízvezeték furcsa zajt ad, akkor elveszítettél valamit, amelyet „légpárnának” hívnak. Ennek újra bekapcsolásához el kell kapcsolnia a fő vízellátást. Vezesse a ház összes csapját, majd kapcsolja be a fő vízellátást. Ennek kellene mindennek jobban hangzania.

Kerülje el a kemény vegyszerek használatát az eltömődött csatornák tisztításához egy kézi kézi csavar megvásárlásával. A lefolyócsiga egyszeri vásárlás, szemben az új palack megvásárlásával, amikor egy lefolyó eldugul. Ez különösen akkor hasznos, ha az eltömődött csatornákkal gyakran foglalkoznak, mint például a hosszú hajú emberek vagy a gyerekek, akik szeretnék leengedni a csatorna tárgyait.

Az otthonában mindenkinek tudnia kell, hogy hol van a fő vízzáró szelep. Ha megtudja, hogy hol található ez a szelep, akkor le tudja zárni a vizet, ha cső tört, a kád vagy a WC elfolyik, vagy bármilyen más vészhelyzet esetén szükség van a víz kikapcsolására.

Ne tegyen tárgyakat a WC-kbe, amelyek nem tartoznak ide. Például, ha nő vagy, ne dobja el az egészségügyi betéteket vagy tamponokat a WC-jébe. Ez súlyos károkat okozhat a WC-ben, ami vízvezeték-szerelőt igényelhet, vagy ami még rosszabb, egy teljesen új WC-t igényelhet!

Amint az a tippek fenti listájából látható, a saját vízvezeték karbantartása és javítása hosszú távon időt és pénzt takaríthat meg, ha tudja, mit csinál. Ezeknek a tippeknek a betartása után már nem lesz új a vízvezeték-szerelésben, hanem vízvezeték-szakértő lesz.

Ajánló
Kommentek
  1. Én